Zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen reinigen hunt u het beste doen met de Karcher ISolar.

Zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen vervuilen door stof, roet en pollen. Hierdoor neemt de capaciteit van de zonnepanelen af, ze zullen minder stroom opwekken. Mogelijk komt uw subsidie in gevaar omdat u niet voldoende stroom opwekt. Regenwater is niet voldoende om de zonnepanelen goed schoon te krijgen. Als u de volledige capaciteit van uw panelen wilt blijven benutten dan zult u ze moeten schoonmaken. Karcher heeft hiervoor het ISolar systeem ontwikkeld.

Wij gebruiken hiervoor zachte en draaiende borstels die de panelen niet beschadigen en alleen de zonnepanelen reinigen. De waterstraal van een hogedruk reiniger zorgt voor de toevoer van het water, ook zorgt deze straal ervoor dat de borstel gaat draaien.  Voor de aanvoer van het water maken we gebruik van een Karcher hogedrukreiniger, Zorg er voor dat u voldoende water toevoer heeft om de zonnepanelen goed te kunnen reinigen. Een Karcher HDS 10/20-4M kan deze klus goed aan, ook geeft deze machine warmwater waardoor de reiniging nog sneller gaat.

Heeft u veel kalk in het leidingwater zitten dan is het goed om een waterontharder te gebruiken. Deze machine onttrekt het kalk aan het water, hierdoor krijgt u na het reinigen met de ISolar geen vlekken op uw zonnepanelen.

Voor het reinigen met de Isolar zijn 2 borstels beschikbaar de Isolar 400 met een werkbreedte van 400 mm en de Isolar 800 met een werkbreedte van 800mm. Beide borstels zijn voorzien van zachte haren die uw zonnepanelen niet beschadigen. Doordat de borstels ronddraaien zal al de vervuiling verwijderd worden, inclusief de vervuiling in de randen van de panelen.

De ISolar borstels worden gemonteerd aan de glasfiber telescoopsteel, in deze steel loopt de waterslang. De steel kan tot 14 meter uitgeschoven worden hierdoor kunt u ook op grote hoogte werken. Aan het einde van de steel monteert u de ISolar, het water zorgt ervoor dat de borstels gaan draaien en u zorgt voor de sturing van de borstels.

Na het reinigen van uw zonnepanelen zult u zien dat de productie hoger wordt en u dus meer stroom kunt opwekken. Ons advies is om zeker 1 tot 2 keer per jaar uw zonnepanelen te reinigen.

Folder zonnepanelen reinigen