Werktuigdrager Karcher MIC 42

Geheel nieuw ontwikkeld is de Werktuigdrager Karcher MIC 42 , een zeer wendbare robuuste machine geschikt voor het werk in stedelijk gebied. De MIC 42 is voorzien van een nieuwe Yanmar dieselmotor van 42 pk. Deze 3-cilinder watergekoelde dieselmotor voldoet aan stage V qua uitlaatgas emissie. Door de zeer schone verbranding is de machine dus zeer geschikt om in stedelijk gebied te werken.

Werktuigdrager Karcher MIC 42

De Mic 42 is zeer wendbaar door zijn knikbesturing dit houdt in dat de binnenste draai radius maar 90 cm bedraagt dit zorgt ervoor dat de machine op de kleinste plaatsen kan komen. Door gebruik van True Track zorgen we ervoor dat de voor en achterwielen exact elkaars spoor volgen in de bochten, dit is zeer handig voor de bestuurder hij hoeft alleen maar vooruit te kijken en weet dat de achterzijde van de Karcher MIC 42 altijd volt in hetzelfde spoor. Dit geeft veel bedieningsgemak voor de bestuurder. Door gebruik te maken van een lange wielbasis zorgen we ervoor dat de MIC 42 zeer stabiel is op de weg en in het veld.

Cabine van de Werktuigdrager Karcher MIC 42

De Werktuigdrager Karcher MIC 42 wordt geleverd met een zeer ruime cabine van 1,2 m3, dit zorgt ervoor dat de bestuurder een goede en comfortabele werkplek heeft. Alle bedieningselementen zitten op de goede plaats zodat de bestuurder altijd goede controle heeft over de machine en zijn aanbouwdelen. De MIC 42 rijdt maximaal 25 km/uur is voorzien van wegverlichting en ledwerkverlichting. Door het grote glas oppervlak van de cabine heeft de machinist zeer goed zicht rondom de machine. Om ook in de zwaarste omstandigheden te kunnen werken is de MIC 42 voorzien van 4 WD en tractioncontrol. Aan de voorzijde van de machine zit een A-frame voor montage van de diverse werktuigen ook de geïntegreerde hydraulische koppelingen zitten daar gemonteerd. Het hefvermogen van de fronthef bedraagt 600 kg.

Aanbouwmachines van de Werktuigdrager Karcher MIC 42

Door zijn wendbaarheid is de Werktuigdrager Karcher MIC 42 zeer geschikt om diverse werkzaamheden uit te voeren. Zo maakt u in een handomdraai van deze machine een Grasmaaier of een onkruidborstelmachine. Doordat achterop de machine ook ruimte is om toebehoren te monteren is de MIC 42 ook zeer geschikt voor onkruidbestrijding met heetwater of hetelucht. Zelfs in de winter is de machine perfekt in te zetten in de winterdienst. Achterop de machine kunt u een zoutstrooier of pekelmachine monteren en voorop kunt u een sneeuwschuif of sneeuwborstel monteren.

Werktuigdrager Karcher MIC 42 ook als Veegmachine

Op het zelfde frame als waarop de MIC 42 is gebouwd wordt ook de MC 80 veegmachine gebouwd. Deze machine is geen werktuigdrager maar een complete veeg- zuigmachine met een 800 liter opvangcontainer op de achterzijde gemonteerd.

Klik hier voor onze verschillende werktuigdragers.

Bekijk hier ons filmpje.