Zonnepanelen reinigen of ramen wassen met osmose water

11/07/2019 -
Zonnepanelen reinigen of ramen wassen met osmose water

Zonnepanelen reinigen of ramen wassen met osmose water gaat zeer eenvoudig en snel. Doordat osmose water ontdaan is van alle vervuiling te weten kalk, bacteriën, mineralen en virussen is het osmose water zeer goed te gebruiken voor het reinigen van zonnepanelen en ramen. Osmose water droogt op zonder dat het vlekken achterlaat. Het is dus niet nodig om de zonnepanelen of ramen na het wassen droog te maken. Osmose water is bij diverse bedrijven eenvoudig te verkrijgen. Let wel op dat het osmose water goed gemaakt wordt, dat u zeker weet dat alle vervuiling uit het osmose water is gehaald.  Doordat je na het reinigen van zonnepanelen  of ramen niet meer hoeft droog te maken kunt u zeer snel werken. Na het opdrogen van de zonnepanelen of ramen blijven er geen strepen of kalkvlekken achter.

Hoe werkt zonnepanelen reinigen of ramen wassen met osmose water?

De zonnepaneel reiniger zit ingebouwd in een gesloten aanhanger, hierin ligt een tank van minimaal 650 liter Osmose water. Dit water wordt door een pomp naar de was borstel gebracht. De hoeveelheid water op de borstel is eenvoudig te regelen. De gehele unit wordt door een accu aangedreven en deze is in de nacht weer eenvoudig op laden door de ingebouwde accu lader.

Om de zonnepanelen of ramen te wassen op grote hoogte kunt u eenvoudig gebruik maken van speciale licht gewicht stelen, deze zijn tot een lengte van 13 meter te verkrijgen. De stelen kunnen uitschuiven en zijn ze dan nog te kort dan zijn er ook nog verleng stukken leverbaar.

Zonnepanelen reinigen zorgt ervoor dat de opbrengst van uw zonnepanelen op peil blijft. Door vervuiling en stof op de panelen zal de opbrengst aan stroom gaan dalen, dit kan wel oplopen tot een verlies van 30%. Regelmatig schoonmaken van de zonnepanelen loont dus zeker. Doordat we gebruik maken van een zachte borstel en veel waterflow worden de zonnepanelen niet beschadigd tijdens het wassen.

De zonnepaneel reiniger of ramen wasser met osmose water kan op wens gebouwd worden. U kunt het aantal liters water in de tank bepalen en ook of dat u met 1 of 2 gebruikers wilt gaan werken. Neem voor een goed advies contact met ons op.

Bekijk hier ons filmpje