Stofvrij werken

Stofvrij werken is heel belangrijk. Elke vorm van stof kan een gevaar zijn voor je gezondheid. Heef fijn stof kan je longen binnen dringen en longziektes veroorzaken. Daarom is het erg belangrijk om vrijkomend stof gelijk te binden. Een bezem, stoffer en blik en hogedrukpistool zijn hiervoor ongeschikt. De beste oplossing is het opzuigen van het stof in een stofzuiger welke geschikt is voor het soort stof dat je gaat opzuigen.

stofvrij werken

Wat is stof

Stof zijn zeer fijne en vaste deeltjes in de lucht. Veroorzaakt door mechanische processen of door werveling. Stof kan verdeeld worden in grootte van de deeltjes.

Elke stof kan gevaarlijk zijn voor je gezondheid, het is dus erg belangrijk om gemaakt stof goed af te zuigen en de lucht te filteren. De beste bescherming tegen stof is voorkomen dat het ontstaat. Met een Karcher veiligheidsstofzuiger en werktuigmof kunt u eenvoudig het stof afzuigen voordat het in de atmosfeer komt en zo stofvrij werken.

Voor de verschillende stofsoorten zijn specifieke filters nodig om het stof uit de lucht te filteren.  Hiervoor zijn stof klasse gemaakt.

Karcher gebruikt in zijn stofzuigers altijd minimaal filter met stofklasse M. Hierdoor zullen onze stofzuigers minimaal stof uitstoten en ze zijn beter voor onze gezondheid.

Stoffilters werken alleen als ze goed schoon zijn. In onze Tact stofzuigers worden de filters automatisch gereinigd met een krachtige luchtstroom, hierdoor kunt u lang en veel stof opzuigen.

In ons Karcher programma vindt u heel veel verschillende soorten stofzuigers met verschillende stoffilters. Laat u voor aankoop van een stofzuiger altijd goed voorlichten door onze medewerkers.